Paddla kanot eller kajak

I Stöten med omnejd blandas den svenska och norska naturen på sitt eget sätt. Trots att våra två länder ligger i samma område ser man skillnader i natur och kultur, vatten- och bilvägar. En kanotfärd längs Görälven i norska Faksen är inte lik färden i den svenska delen av älven. Du har alltid något nytt att se fram emot.

Är du naturintresserad och vill röra dig över längre sträckor så kan vi rekommendera en kanotfärd. Här finns de vackraste av kanotleder! Vill du ut och paddla så har vi spännande alternativ att erbjuda.

Kanot_ingress

Vare sig du gillar att flyta fram i stilla mak i vidunderlig natur, eller hellre vill forsa fram för allt vad paddlarna håller, så kan du få den turen när du bor på Stöten Camping.

Hyr kanot eller kajak hos oss och vi transporterar dig till norska Ljördalen eller Faksen och sedan paddlar du längs Görälven tillbaka ner till campingen. Älven flyter fram genom en magnifik vildmark. Ofta med fjäll på båda sidor, några större deltan kommer du förbi. Packa med en matsäck och dra upp kanoten på någon vacker plats och stanna en stund. Eller ta med fiskespön och stanna upp för fiske längs vägen. Vi rekommenderar gärna olika turer beroende på väder, vana och tid ni vill vara ute. Vi har ett flertal kanoter och kajaker för uthyrning och vi kör er till den startplats ni väljer. Prata med oss i receptionen. Här följer ett par exempel.

Vi hyr ut kanoter och kajaker, tält med spritkök och annan utrustning. Vi går igenom upplägget av turen tillsammans med er så att er tur blir precis så som ni önskar.

Halvdagstur
Från Stöten Camping transporteras ni med minibuss ca 10 km in i Norge mot Ljördalen. Där ger vi er paddlingsinstruktioner och utrustar er med flytvästar.

Så startar en härlig kanottur där ni i eget tempo paddlar er genom små forsar och lugna vatten för att efter ca 3 timmar dra upp kanoten vid Stöten Camping. 2 vuxna och 2 mindre barn får plats i kanoten.
Pris: 600 kr/kanot inkl. transport. Minimum 2 kanoter (en kanot mot pristillägg).
I priset ingår: paddlar, flytvästar och karta. Innan start ger vi er instruktioner om säker paddling.

Heldagstur
Heldagsturer enligt överenskommelse. Från Stöten Camping transporteras ni med minibuss till Norska Ljördalen, ca 20 km. Där ger vi er paddlingsinstruktioner och utrustar er med flytvästar.

Efter sjösättning börjar ni i eget tempo ta er medströms omväxlande genom små forsar och lugn och fin natur mot Sverige igen, för att sedan dra upp kanoten vid Stöten Camping. Lite kanotvana krävs för denna tur. 2 vuxna och 2 mindre barn får plats i en kanot.
Pris: 800 kr/kanot inkl. transport. Minimum 2 kanoter (en kanot mot pristillägg).
I priset ingår: paddlar, flytvästar och karta. Innan start ger vi er instruktioner om säker paddling.

Flerdags-Paddla med övernattning
Att ge sig ut på en paddlingstur med övernattning har blivit populärt. När du bor på Stöten Camping hjälper vi dig med arrangemanget. Du paddlar en dag med stopp för fiske, och inte vilket fiske som helst – du kan få ädelfisk som harr och öring som du grillar eller röker när du stannar och slår läger för natten. Stöten Camping erbjuder alternativ som en koja att slå läger i, eller visar dig bra platser att slå upp eget tält på. Nästa dag fortsätter du/ni er paddlingstur i vår underbara natur.
Dag 1 börjar i norska Ljördalen och ni paddlar ner till norsk/svenska gränsen. Ni övernattar vid en strand där hela omgivningen ser helt trolsk ut i kvällssolen.
Dag 2 paddlar ni ner till Hälla för övernattning. Hälla naturreservat har en underbart vacker natur.
Dag 3 paddlar ni vidare till Högstrand, där vi hämtar upp er för återtransport till campingen.

Pris: 2.500 kr inkl transport.
I priset ingår: paddlar, flytvästar och karta. Innan start ger vi er instruktioner om säker paddling.
Tält och campingutrustning finns att hyra.

Kanotleder
Karta över leden FAKSEN – STÖTEN CAMPING klicka här!

Stacks Image 2719
Stacks Image 2721
Stacks Image 2722
Stacks Image 2723
Stacks Image 2724
Stacks Image 2725
Stacks Image 2726
Stacks Image 2727
Stacks Image 6642
Stacks Image 6643