Skidor

I Sälenfjällen får du härlig skidåkning i pistade backar, preparerade längdspår eller skoterfärder upp på fjället. Till Stötens backar är det bara 1,5 km, till Tandådalen 17 km och till Trysils härligt långa backar i Norge är det 40 km.

Stötens mycket barnvänliga skidområde har 20 liftar, 30 backar, allt från gröna till svarta, och 15 km längdspår att erbjuda. Här finns även mataffär, restauranger, äventyrsbad, spa m.m. Om du vill kan du följa med på guidad skotersafari eller ta en tur med hundspann. Och alltihopa på bara mindre än 2 km avstånd från Stöten Camping. Läs mer på
Stötens hemsida.

Till Hundfjället/Tandådalen i Sälenområdet är det 17 km, det tar bara 15-20 minuter med bil och ger dig en hel fjällvärld av pistade backar och längdspår att välja på. Passar alla, såväl nybörjare som avancerade åkare.

Trollskogen i Hundfjället har satsat stort på upplevelseskidåkning. Med effektivt arrangerad ljussättning kan hela familjen åka här även kvällstid. Och för många av oss är det så, att har du en gång kört genom Trollskogen med ditt barn så måste du alltid köra den varje gång du kommer dit, oavsett hur många år som går.
Läs mer om Sälenbackarna på
Skistars hemsida.

Till Trysils välkända skidområde i Norge är det 45 km, ca 50 min med bil. Här är backarna långa (det finns 66 st) och liftarna många (31 st att välja på), det är verkligen en heldagsupplevelse.
Läs mer om Trysil på
Skistars hemsida.

Till Fulufjäll i Norge är det ca. 20 km. Här finns långa slalombackar och jättefina längdspår. Längdspåren här är bra spårade från tidig vinter.

Till Näsfjället är det ca. 15 km. Där finns det barnvänliga backar.

Snowboard