Cykel

Oavsett om du gillar downhill eller mountainbike bäst så har du nära till bra cykling när du bor på Stöten Camping.

Vi kan se att intresset för down hill-cykling ökar. I Lindvallen, 25 km från Stöten Camping, finns Sälen bike park. Du tar med dig cykeln upp i liften och cyklar ut i fjällets bike parks. Downhill passar både den erfarne och nybörjaren, det finns leder i alla svårighetsgrader.

Vi märker också att intresset för mountainbike fortfarande är stort och där kan vi varmt rekommendera Rörbäcksnäs omtalade och mycket bra mountainbikeleder. Här satsar man på crosscountry-leder och dessa finns i olika svårighetsgrad. Lederna består till största delen av stigar och utgår från skolan mitt i Rörbäcksnäs by. Det är bra skyltat för leder och singletracks. För den intresserade finns en dokumentation av slingorna på The Open Trail Community:
opentrailmap.net

Säsong: från mitten av maj till mitten/slutet av oktober.
Besök gärna deras sida på Facebook: Rörbäcksnäs Mountainbike

Cykelevenemang:
Cykelvasan 2016: lördag 13 aug.
Bor du på Stöten Camping dagarna innan har du utmärkta förutsättningar att komma i god form genom träning i varierad terräng. Cykelvasan går precis som Vasaloppet de nio milen mellan Sälen och Mora.

Aim challenge: Lindvallen 9 aug, Hemsedal 6 sep
Aim Challenge är en multisporttävling, deltagarna tävlar i lag två och två – dam, herr eller mix. Under 6 timmar ska man samla så många man orkar av totalt 60 kontroller. Läs mer på den officiella hemsidan
http://aimchallenge.com/tavlingen/