Sportfiske, flugfiske och isfiske

Vi har fiske som passar för alla! Det finns många bra fiskevatten runt Stöten Camping och vi har kartorna som hjälper dig att hitta rätt. Vare sig du är nybörjare eller proffs finns här utmaningar att anta i älv, tjärn och sjö. Alldeles intill campingen flyter Görälven, där du med fluga eller kastspö kan få uppleva känslan av att fiska harr och öring. Hos oss köper du fiskeutrustning, fiskekort och får information om det mesta som har med olika fisken att göra.

Röding, regnbåge och öring kan du få med den rätta taktiken, rätt utrustning och med vetskap om de rätta platserna för dagen. Anmäl dig till en fiskekurs.

Flygbild_Fiska


Fiskebutik
Görälven är ett av Sveriges bästa Harr- och Öringsvatten och vi erbjuder fiskekurser och guidade fisketurer. Vi anordnar även fisketävlingar.
Stöten Camping är ett Testcentra för BIOS sportfiskeprodukter, du kan bland annat testa Orvis, Pool 12, Daiwa med flera märken. I vår fiskebutik kan du handla flugspön, spinnspön, flugor, drag, spinnare, linor, kläder, m.m. Kom in och se dig omkring! För säsongens fiskekurser,
läs mer.

Fiskekort
I våra omkringliggande vatten kan du fånga Harr, Öring, Röding, Regnbåge, Sik, Abborre, Gädda m.m. Vi säljer fiskekort för Transtrands Fiskevårdsområde (Fvof), Lima Fvof, Trysil Fjf (Norge) samt Ersbo flugfiskesträcka.

Fiskeguide
Har du behov av fiskeguide? Vi kan ordna det åt dig – kunniga guider som kan ta dig till de bästa vattnen för Harr och Öring. De kan också hjälpa dig till att bli en bättre sportfiskare, hitta de rätta flugorna och det rätta sättet att kasta.

Sportfiske
På Stöten Camping kan du köpa fiskeutrustning, fiskekort och få information om:
Ersbo flugfiskesträcka
Mer info
Transtrand FvoF
Lima FvoF
Trysil (Norge)

Isfiske
Njut av isfiske i vårsolen eller en smällkall vinterdag. De bästa tjärnarna och sjöarna på sommaren blir fina för isfiske på vintern. Röding, Regnbåge och Öring kan du få med den rätta taktiken och utrustningen. Fråga oss gärna om tips och råd.


Fiskekortspriser


ERSBO flugfiskesträcka

Exklusiv fiskesträcka enbart för flugfiske och max 8 pers/dygn. Flugfiskestäckan är drygt 2,5 km lång med både strömmande vatten och lugnt flyt. Information om Ersbo flugfiskesträcka finns endast hos Stöten Camping
Fiskekort för sträckan säljs enbart genom Stöten Camping.
Pris per dygn: 100 SEK

 

LIMA FVOF

Lima har många tjärnar och sjöar med Röding, Regnbåge, Öring, Abborre och Gädda. Lima har även ett spännande kvällsfiske efter Öring och Röding. Här finns fyra tjärnar för ”put and take”-fiske. Båtar finns att hyra i de större sjöarna.

Dygnskort
100 SEK
3-dygnskort 240 SEK
Veckokort 300 SEK
Månadskortskort 400 SEK
Årskort 500 SEK
Karta 20 SEK
 
Put and take 
3 fiskar 100 SEK


TRANSTRANDS FVOF

6.500 ha fiskevatten fördelat på 10-talet sjöar och 190 km strömmande vatten ger stora möjligheter till omväxlande fiske. Harr på 1–2 kg, Öringar på 2–3 kg och Sik på 1–3 kg har fångats i Görälven, Fuluälven och i Västerdalsälven. Öringar och Regnbågar upp till 7 kg kan fångas i sjöarna.

Dygnskort
100 SEK
Dagkort (Versjön)
100 SEK
Veckokort
300 SEK
Årskort
500 SEK
Kartor 20 SEK

 

STÖTENS Put & Take

Prova din fiskelycka med Put & Take i Stötens Fisketjärn. Du går bara tvärs över älven via bron från campingen sett. Fylld med fina fiskar.
Dagkort, 2 fiskar,
150 SEK


TRYSIL FJF (Norge)

Ca 300 m från Stöten Camping ligger gränsen till Norge. Norska Trysilälven börjar i slutet av Femundälven i norr och slutar vid gränsen till Lutnesdam. Ljöra (norska Görälven) är en annan älv som kommer från svenska Ljördalen, en mycket trevlig älv med forsande vatten blandat med lugnt flyt.

Dygnskort
125 NOK
2-dygnskort 250 SEK
Veckokort 370 NOK
Årskort
550 NOK

Stacks Image 266
Stacks Image 268
Stacks Image 269
Stacks Image 270
Stacks Image 271
Stacks Image 272
Stacks Image 273